Harkány Magyarország, valamint Baranya megye déli részén található. Magyarország egyik legkiválóbb gyógyvizével Harkány városa rendelkezik. A Harkányi Gyógy - és Strandfürdő évszázados múltja bizonyíték arra, hogy a kénes gyógyvíz kategóriában szinte egyedülálló hatást ért el. Az 1823-ban felfedezett gyógyvizet 62 °C-on nyerik 3 kútból. Európában egyedül a harkányi vízben jelenik meg a kén, mint biológiailag nagy hatékonyságú gáz. A gyógyvíz ajánlott reumatikus, ízületi bántalmak, baleseti utókezelések, nőgyógyászati gyulladások, pszoriázis, valamint ivókúra formában. Az egyre népszerűbb termálvizes fürdőváros mintegy 150 évvel ezelőtt indult el a gyógyturizmus útján, amely a mai napig kiemelkedő teljesítménnyel bír.

Évente visszatérő rendezvények Harkányban:

  • Ördögűző nap februárban
  • Dél-Dunántúli Német Nemzetségi Kulturális Csoportok Találkozója
  • Májusfaállítás, és kitáncolás műsorokkal
  • Pünkösdi fesztivál, nyitott pincék: 06.04.
  • Villányi Rosé Marathon: 07.14.-07.15.
  • Fürdő Fesztivál: 07.21.-07.23.
  • Szüreti Fesztivál szeptemberben: 09.01.-09.03.
  • Villányi Vörösbor Fesztivál: 10.06.-10.08.

Bővebben: www.harkany.hu, www.harkanyfurdo.hu

 

Pécs a tudásra vágyónak műhely, az utazónak Kánaán, az itt élőknek a világ közepe. 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa. Történelmi, kulturális, művészeti és szellemi öröksége, nemzetiségeinek hagyományai, valamint földrajzi fekvése, környezete révén az egyik legizgalmasabb magyar város. Egy hely, ahol a keresztény kultúra emlékei között barangolva a török hódoltság idejének nyomait is Rendbenfelfedezhetjük.

Bővebben: www.pecs.hu

Siklósra is mindenképpen érdemes ellátogatni, hiszen a fennállása óta mindig épségben maradt várat lehet megtekinteni, mely a Tenkes-Kapitányáról híres. Siklóstól északra Máriagyűd kéttornyú temploma már messziről jelzi a legendás kegyhelyet. Tovább haladva a Nagyharsányi szoborparkot érhetik el, ahonnan kiindulva remek kirándulást tehetnek a Szársomlyóra. Rövid környékbeli utazásuk befejezéseképp mi mást ajánlhatnánk, mint Villányt, mely vidék már a világ egyik legelismertebb, legrangosabb borvidékének számít.

Bővebben: www.siklos.hu

Galéria